MalinSilver

About me:

För snart ett år sedan fick jag mitt första barn. Min partner och jag hade sedan innan bestämt oss för att testa tygblöjor för att inte bidra till sopberget mer än nödvändigt. Det var en spännande och förvirrande värld att kliva in i med många nya begrepp och olika bjölsystem. En grej som är självklar i många hem där det finns tygblöjor är en PUL-påse. Men vad är en PUL-påse för något?

Tänk på alla gånger du använt en plastpåse för att förvara något i väskan eller necessären. Det kan vara fuktiga badkläder, en handduk, tvål, svettiga gymkläder eller en använd tygblöja. Istället för att använda den där plastpåsen kan du använda en PUL-påse. Det är en tygpåse som består av ett polyestertyg som är laminerat på insidan vilket gör tyget vattentätt. Påsen går att tvätta om den blir smutsig och går därför att använda om och om igen.

Åter till min upptäckt av PUL-påsen. I sann hur-svårt-kan-det-vara-anda tänkte jag att jag nog skulle kunna sy en själv. Jag köpte allt jag behövde och satte igång. Det blev en del påsar och ju längre tiden gick desto fler användningsområden kom jag på. Människor runt omkring mig blev nyfikna och kom på egna sätt att använda sin PUL-påse. Jag vill att fler ska ha möjligheten att upptäcka den här produkten och byta ut sina engångsplastpåsar till ett mer hållbart alternativ. Jag startade därför mitt företag MalinSilver och håller nu på att hitta formen för företaget. Sakta men säkert blir det som det ska.

Välkommen att höra av dig om du är nyfiken!

Liten

En liten påse är perfekt att använda som en mininecessär om du inte ska vara borta så länge. Det går även utmärkt att ha mobilen i den om du ska ut i skogen. Du kan även använda den som en organizer i en större väska. En liten PUL-påse är ca 12*19 cm och kostar 140 kr.

Midi

En midipåse kan du använda till dina tygbindor. Påsen passar bra som förvaring av bindorna i väntan på tvätt. Du kan även använda den som sminkväska eller varför inte ha den som mellispåse med frukt eller nötter i. En midipåse är ca 19*14 cm och kostar 140 kr.

Mellan

En mellanpåse kan du ha med dig till badhuset och lägga ner dina urvridna badkläder i. Den passar också bra att ha med på picknick så att du kan lägga ner använda muggar och bestick så slipper du smutsa ner resten av väskan. En mellanpåse är ca 20*30 cm och kosta 180 kr.

Stor

En stor påse kan du ha med dig till gymmet och lägga svettiga kläder i eller varför inte lägga ner de svettiga skorna? Den stora påsen är även lämplig att förvara tygblöjor eller menstrosor i i väntan på tvätt. Du kan också använda den som tvättpåse till underkläder om du är bortrest. En stor påse är ca 31*41 cm och kostar 250 kr.

Are you a maker or creative who would like to join a future market ?