Fairly

Hej, Josefine på FAIRLY här! FAIRLY gör sängkläder och hemtextil i ekologisk hampa och lin-mix. Producerade i liten skala i Indien, och viktigast av allt, 10% av vinsten går alltid tillbaka till sömmerskorna.
Jag startade FAIRLY 2019 efter fyra månader i Indien där jag arbetade med hantverk tillsammans med människor i utsatta grupper. Jag ville starta ett företag där jag kunde bidra till fler arbetstillfällen, en jämnare vinstfördelning och där jag kunde dra nytta av mina tidigare designarbeten och kunskaper kring material.

Påslakanset Moln, 150x210 cm

Påslakan med tillhörande örngott. Påslakanet har två dekorativa längsgående sömmar och hål i överkant som gör det lätt att bädda.

Örngottet är luftigt och rymligt med dekorativ kant för kudde med mått 50×60 cm. Örngottet går även att använda ut och in om man vill att kudden ska se mindre ut.

Blandningen av hampa och lin gör tyget svalt, slitstarkt och naturligt antibakteriellt. Lyocell gör tyget mjukt och följsamt.

Mått påslakan: 150×210 cm

Mått örngott: Inklusive kant 62×72 cm (Örngottet är luftigt och passar en kudde 50×60 cm)

Färg: Vit. Tyget är blekt, ej färgat.

Kaffefilter, 3-pack

FAIRLYs återanvändbara kaffefilter (3-pack). Hjälp till att minska onödiga engångsprodukter!

Skötselråd: Före första användningen skölj filtret i kokande vatten. Efter du har bryggt kaffe så vänder du enklast filtret ut och in och tömmer ur kaffesumpen, skölj sedan filtret med ljummet vatten och häng det på tork. Vid behov kan du tvätta filtret ytterligare genom att köra det i maskin eller i kokande vatten någon minut.

Mått: Höjd 12,5 cm (som 1×4 filter)

Färg: Blekt, ofärgat.

Tygservett Moln 2-pack

Tygservetter Moln, 2-pack. Ett snyggare och bättre alternativ till pappersservetter.

Mått: 50x50cm

Färg: Blekt, ej färgat.

(Finns även som 4-pack.)

Örngott Terracotta

Ett luftigt och rymligt örngott med dekorativ kant för kudde med mått 50×60 cm. Örngottet går även att använda ut och in om man vill att kudden ska se mindre ut. Den brunorangea färgen kommer från barken från acaciaträdet.

Blandningen av hampa och lin gör tyget svalt, slitstarkt och naturligt antibakteriellt. Lyocell gör tyget mjukt och följsamt.

Mått: Inklusive kant 62×72 cm (Örngottet är luftigt och passar en kudde 50×60 cm)

Färg: Färgad med naturfärg. Den brunorangea färgen kommer från barken på acaciaträdet.

Observera att viss färgskiftning kan förekomma. Tvätta separat vid första tillfället.

 

Are you a maker or creative who would like to join a future market ?