Chilimorsan

Ida skapar ljus med inspiration från djupet av de småländska skogarna och det klassiska kakfatet. Med stor passion för detaljer , struktur och färg skapas varje ljus med stor omsorg. Nytt för i år är även unika ljusstakar skapade av drivved som noga valts ut vid promenader längs närliggande sjöar , ett sätt att ge extra utrymme för naturen i hemmet och bli en del av inredningen.

 

Under hela november så skickar jag med en extra flugsvamp när man beställer flugsvamps-ljuset via hemsidan.
Köp 1 flugsvamp men få 2 till priset av en!

Vi håller ihop, ljusstake av drivved.

En ljusstake skapad av drivved som jag hittade vid en av sjöarna en regning dag i september, jag fastnade direkt för formen som nästan liknar en arm sträcker sig ut för att hålla fast vid den andra delen.

Som om de nästan håller tag i varandra för att hålla ihop. Därav namnet “Vi håller ihop”. Ljushållarna kommer från Våges smide och kallas skruvbar som även går att skruva loss om man skulle vilja byta plats på dom. För att behålla drivvedets naturliga former, så har den slipats varsamt och sedan behandlats med linolja.

För mått, se bilder på hemsidan. Pris: 429:- Inkl frakt. 

Snöboll x 2

Två runda ljus med struktur likt en snöboll, handkramad med mycket värme. Brinntid ca 10h Höjd: ca 6,5cm Vikt: ca 140g 169:- inkl frakt , Priset gäller två ljus.

Flugsvamp, stearin ljus.

Flugsvampar stannar jag alltid vid när jag är ute i skogen, jag tycker de är så otroligt vackra med den röda hatten tillsammans med de vita prickarna. Så det föll sig naturligt att skapa ett stearinljus som efterliknar en flugsvamp. Varje ljus är skapad en och en så det kan förekomma variation mellan ljusen. Då varje svamp får sina prickar utefter känslan när jag håller i ljuset, så har vissa svampar fler eller färre prickar. Alla är helt enkelt unika på sitt vis. Brinntid ca 2,5h Höjd: Ca 7cm Vikt: ca 48g 189:- inkl frakt.

Flytande, ljusstake av drivved.

En ljusstake skapad av drivved som jag hittade på en promenad längs sjön, jag föll direkt för den svepande formen och vackra yta.
Ljushållaren kommer från Våges smide och kallas skruvbar som även går att skruva loss om man skulle vilja byta plats på ljushållaren. För att behålla drivvedets naturliga former, så har den slipats varsamt och sedan behandlats med linolja. Längd: ca 29cm
 

Are you a maker or creative who would like to join a future market ?