Botanista

Det började med riktigt torra händer och en dröm om att själv skapa snälla produkter och njutningsbara nödvändigheter, med fokus på hållbarhet och välbefinnande. Ekologiska, veganska tvålar med vårdande egenskaper, doftljus med hög mysfaktor och rena råvaror, rumsdofter baserade på en naturlig bas och väldoftande oljor, allt omsorgsfullt framställt i små mängder.

 

Botaniska Tvålar
Tvålarna är skapade av lokalproducerad, kravmärkt rapsolja och växtrikets vårdande smör och oljor såsom sheasmör, kakaosmör, kokos och olivolja. Välgörande leror, växtextrakt och doft från eteriska oljor gör dem ännu lyxigare och härligare! I hantverksmässigt framställda tvålar finns det värdefulla glycerinet som återfuktar huden kvar, vilket är välgörande för huden. Tvålarna går bra att tvätta håret med, särskild de med en stor mängd vårdande, rengörande leror. Att använda väldoft i hemmet på ett medvetet sätt ligger oss varmt om hjärtat! Vi använder ekologiska eteriska oljor för deras terapeutiska egenskaper och skapar produkter för välmående och njutning.
För dig som älskar väldoft, men som vill använda så milda dofter som möjligt, har vi även produkter som är doftsatta med helt allergenfria kombinationer av hög kvalitet. Om du är känslig mot dofter, finns det helt doftfria produkter i sortimentet. Med lika mycket vårdande och mys som de doftande, såklart! För hemmet finns ekologisk, rengörande disktvål och tvål för fintvätt, sk. sidentvål. För kropp och ansikte finns hudbalm, perfekt för vintriga nagelband, läppar och andra torra partier, vispat lyxigt Body butter med en härligt sheasmör, skäggolja och kanske en och annan överraskning…
 
Inför julmarknaden skapas en hel massa ekologiska, hantverksmässigt framställa produkter toppade med en stor skopa kärlek. Bra för hud, hår, kropp och miljö, sköna och njutningsbara klappar som passar alla! Vi ses!

Ekologiska tvålar

De här tvålarna innehåller spansk olivolja och lokalodlad rapsolja från Fellingsbro. Kokos, sheasmör, kakaosmör gör tvålen hård och används istället för den mindre hållbara palmoljan, som ofta används i industritvålar.

Ricinolja gör tvålarna rikt löddrande. Tvålarna innehåller vit, grön och rosa lera som ger mjukhet, fint glid och tillför mineraler till huden. Leran är vårdande och gör tvålen bra för hårtvätt och rakning. De här tvålarna används till hela kroppen. Tvålarna är även färgsatta med kosmetisk mica och innehåller vitamin.

Doftljus och rumsdofter

Doftljus av 100 % hållbart framställt sojavax, brinner på låg temperatur. Idealiskt för att sprida doften långsamt och få ljuset att räcka länge. Sojavax brinner med en klar, sotfri låga. Vi använder bara fatalatfria doftoljor av högsta kvalitet.


Rumsdoft
Reed diffuser, med pinnar som sprider väldoft i hemmet. Doftbasen är helt naturlig och nedbrytbar, baserad på kokos. Anpassa enkelt hur mycket doft du vill ha i rummet, genom att använda fler eller färre pinnar. Vi har både rumsdofter baserade på eteriska oljor, terapeutiska dofter från naturen och syntetiskt framställda parfymoljor.

Ekologisk Hudvård

Ansiktsolja, Bodybutter, Hudbalm för torra nagelband och annat härligt för kroppen!

Special Offer

Paket!
Skäggolja och Tvål
Skäggolja med arganolja och andra vårdande oljor som gör skägget glänsande och huden glad! Doftar friskt och örtig av Pepparmynta och Citron, eller Apelsin & Ceder.
Säljs som paket tillsammans med en fin Rosmarin-puck som passar perfekt som raktvål. ord. pris 288 kr, NU 249 kr.

Are you a maker or creative who would like to join a future market ?